Към съдържанието

  • Вход през Google      Вход   
  • Регистрация


Търсене


Последни коментари- - - - -

Пчеларско обединение в Плевен


Пчеларско обединение в Плевен Седем пчеларски организации подписаха протокол за обединение и създаване на представителна браншова пчеларска организация, съобщава за fermer.bg инж. Михаил Михайлов, председател на Съюза на българските пчелари.

Михайлов е упълномощен от браншовите организации в пчеларския сектор да комуникира с Министерството на земеделието и храните относно създаването на новата национална организация в бранша.

Новата пчеларска организация ще бъде регламентирана в промените в Закона за пчеларството. Беше предложено името на новата организация да е Национална представителна пчеларска организация (НППО). НППО ще представлява пчеларите от цялата страна пред националните институции“, обясни инж. Михайлов.

На пчеларско изложение в плевен на 7-ми февруари, ще се проведе форум, на който пчеларите ще изберат членове на работната група, която да изработи устава и да подготви учредяването на новата организация. Михайлов заяви, че НППО трябва да бъде структурирана и да започне работа до средата на 2014 г.

Споразумението е подписано от председателите на Съюз на българските пчелари, Национална браншова организация на пчеларите професионалисти, Български пчеларски съюз 1889, Национална браншова организация „Български пчеларски съюз“, Сдружение „Биологично пчеларство“, Национална развъдна асоциация по пчеларство и Национална научна асоциация по пчеларство.

Източник: plevenzapleven.bg


0 Коментари


или Вход