Към съдържанието

  • Вход през Google      Вход   
  • Регистрация


Търсене


Последни коментари- - - - -

Африканската медоносна пчела - една от 5-те най-ужасяващи насекоми в света


Африканската медоносна пчела - една от 5-те най-ужасяващи насекоми в света Африканската медоносна пчела (Apis mellifera scutellata) е типична за Централна и Южна Африка, както и за някои части на Югозападна Америка. Наричана е често „пчела убиец" - досетете се сами защо.

На външен вид трудно ще различите обикновената европейска пчела от африканската. По поведението им обаче ще може да направите драстична разлика. Обикновената пчела ще ви даде приблизително 9 секунди време да останете прекалено близо до кошера, преди да реши, че представлявате заплаха и да ви атакува. След това тя ще продължи да ви преследва не повече от 300-ина метра и ще се откаже. При африканската пчела нещата стоят по съвсем друг начин. Те ще ви дадат само половин секунда да останете близо до тях и след като изтече това време, десетки, дори стотици ядосани пчели ще се спуснат срещу вас. И ще продължат да ви гонят не 300 метра, а поне 800 метра, като през това време вече вероятно ще сте покрити с жилещи насекоми от глава до пети и ще пищите от ужас и болка.

Това страховито насекомо не е естествен дар от природата, а продукт на съвременната наука. Резултат е от кръстоска, извършена през 1950 г. от бразилски учени, между европейска и африканска пчела с цел получаването на вид, който да може да живее в джунглата. Резултатът - опасно жилещо насекомо, убило хиляди хора. И способно да живее в джунглата.


0 Коментари


или Вход